BARCALONA – Cava és Sangria reggel, délben, este!

administrator

Mindig nehezebb egy olyan város látnivaló- és gasztrotérképét megtervezni, ahol ennyi érdekességet és ilyen sokszínű konyhakultúrát találunk. De nem panaszkodom, mert sikerült végig ennünk és innunk az összes napot.
Egy érzés egészen végig erőssödöt bennünk Barcelonával kapcsolatban, az hogy még akarunk belőle!

Lássuk akkor a helyeket, amiket szerintem kár lenne kihagyni:

Mercado de La Boqueria (La Rambla, 91)
Reggeli a piacon, amit kizárólag CAVA-val szabad indítani, még pedig nem is kell messzire menni, a bejáratnál egyből forduljunk balra.

Pinotxo Bar
Tökéletes hely egy szuper reggelire. De a választék a piacon határtalan, a sonkák, sajtok, tengeri herkentyűk, sőt még a színes gyümölcsös turmixok is hívogatva várják, hogy megízleljük őket.

Placita (Placa Reial tér)
A reggeli és egy kis séta után jöhet a kávé, na meg persze egy kis édesség, hogy kibírjuk ebédig.

Bodega Joan (Carrer del Rosselló 164.)
És ha már lejártuk a lábunkat ebédre jöhet egy laza PAELLA.

Sor Rita (Carrer de la Mercè, 27.)
Estére válasszunk egy tapast bárt, éppen, ami menteközben megláttunk és megtetszett, nem nagyon lehet mellé lőni, és ha már tovább állnánk ejtsük útba ezt a szuper kis Karaoke Bárt – les meglepetés benne!

BRUNCH & CAKE (Carrer d’Enric Granados 19.) és Avocado FRESH FOOD (Carrer de València 200)
A tökéletes helyszínek egy fancy reggelire.

Champanillo Barcelona (Plaça del Dr. Letamendi, 37)
Viszont, ha nem szeretnénk vacsora árában reggelizni, akkor azt itt is megtehetjük.

La BOMBETTA (Plaça del Dr. Letamendi, 37)
Ha igazi helyi kulináris élményre vágyunk akkor ezt a tapas-os helyet nem szabad kihagyni Barcelonettában, és hogy mit rendelj, lehetőleg minél több mindent.

Carrer de Blai
Egy utca telis-teli PINCHO bárokkal! És hogy mi az a pincho, hát egy gasztroturista kedvenc gourmet falatkái, amiknek az ára mindig változik, ezért érdemes figyelned a pálcikák színére/ mintázatára amikor elveszed őket.

Xurreria Trebol (Carrer de Còrsega, 341), – Xurreria Sagrada Família (Plaça Sagrada Família, 26), – Churreria San Román (C. del Consell de Cent, 211)
Barcelonában rengeteg, de tényleg rengeteg helyen lehet enni és jól lakni, de ha Churros-t szeretnénk enni, akkor azt ne tegyük akárhol, hanem csak egy olyan helyen, ahol több évtizede készítik ezeket a tömény, édes, cukros, de mégis isteni tészta rudacskákat. Így biztos, hogy még a hazaútra is pakolunk belőlük.

Szóval, ha eddig azt gondoltad, hogy igazán csak az olaszok tudnak hedonista életet élni, akkor beszéljünk majd róla, miután végig mentél a listán ;D

Remélem ezzel a kis bejegyzéssel sikerült segítenem abban, hogy ne csak Barcelona látnivalóival bővüljön az élménylistád.

                                                                                                                                                                                                                                              Nagy ölelés, Szandra

Ami még érdekelhet