Cherrys Sertésoldalas Édesburgonyapürével

administrator

Cherrys sertésoldalas Édesburgonya pürével

Cherrys Sertésoldalas Édesburgonyapürével Főétel sertés, oldalas, édesburgonya, püré Főétel Nyomtatás
Adag: 2 főre Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 1kg sertésoldalas
  • 1db salotta hagyma apróra vágva
  • 2db sárgarépa apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre meggylé
  • 1 dl cherry likőr
  • 1 tk rozmaring
  • 1 tk oregánó
  • 3 ek balzsamecet
  • 3 ek zsiradék
  • 250 g burgonya
  • 250 g édesburgony
  • 2 dl forró tej
  • 2 ek vaj

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sertésoldalast a csontok mellett feldaraboljuk, sózzuk, majd kevés zsiradékon forró serpenyőben 3-4 perc alatt lekérgesítjük.
  2. A húsokat félretesszük, a hagymát, a sárgarépát és a zúzott fokhagymát a serpenyőbe dobjuk.
  3. Miután a zöldségek megpuhultak, beleöntjük a cherry likört, majd pár perc múlva a meggylevet, a balzsamecetet, a rozmaringot, az oregánót és a tengeri sót.
  4. Ezután visszarakjuk a húst a serpenyőbe és alúfóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 1órát sütjük, majd, ha megpuhult fólia nélkül 200 fokon további 30 percet pirítjuk.
  5. A serpenyőben maradt jus-t (pecsenyelét) egy kevés étkezési keményítővel besűrítjük.
  6. Amíg sül az oldalas sós vízben megfőzzük a burgonyákat.
  7. Ha megfőtt, megpucoljuk, áttörjük és egy kézimixer segítségével az olvasztott vaj és forró tej hozzáadásával habosra pürésítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

MEGJEGYZÉSEK

Szerecsendió, só, bors ízlés szerint. Tökéletes bor párosítás ehhez a szuper fogáshoz: MIKLÓS CSABI Nem férünk a bőröndbe Chardonnay 2017 ❤️👩🏼‍🍳.

Ami még érdekelhet