Citromos Fehér spárgafőzelék Roston Lazaccal

administrator

Citromos Fehér spárgafőzelék Roston Lazaccal

  Főétel lazac, főzelék Főétel Nyomtatás
Adag: 2 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 1500 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 500g fehér spárga
  • 4 dl alaplé
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek étkezési keményítő
  • ½ csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db lazac filé
  • 1 db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db salotta hagyma
  • 2 ek vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk cukor

ELKÉSZÍTÉS

  1. A spárgát alaposan megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  2. Egy evőkanál vajat az olajjal közepes lángon összemelegítünk. Ráöntjük az apróra vágott hagymát, finoman megsózzuk és 2-3 percig kevergetjük. Ráreszeljük a zúzott fokhagymát, és pár másodpercig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a feldarabolt spárgát, 1-2 percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a cukrot és pár csepp citromlevet. A kaporral, sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt 10-12 perc alatt puhára főzzük. Ekkor beleöntjük a tejszínt, és további egy percig forraljuk. A keményítőt a tejföllel és 2-3 kanál vízzel kikeverjük, majd besűrítjük vele a főzeléket. Ekkor már ne forraljuk tovább.
  4. Ráreszeljük a citromhéjat, és ha még szükséges csepegtetünk bele citromlevet.
  5. Egy serpenyőben összeolvasztjuk a maradék vajat egy kanál olívaolajjal és oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük a lazacot. A petrezselymet apróra vágjuk és a sült lazac tetejére kanalazzuk.
  6. A főzeléket a sült lazaccal tálaljuk.

MEGJEGYZÉSEK

Só, bors ízlés szerint.

 

Ami még érdekelhet