Epres Kalácspuding

administrator

Epres Kalácspuding

Epres Kalácspuding Édességek eper, kalács, puding Desszert Nyomtatás
Adag: 2 főre Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 500g kalács
  • 250ml tej
  • 200ml tejszín
  • 2db tojás
  • 10dkg vaj + a kenéhez
  • 1db citrom héjja
  • 1cs vaníliás cukor
  • eper
  • eperlekvár

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy hőálló tálat kivajazunk. A kalácsot felszeleteljük és ferdén (sréhen 😁) egy kivajazott tálba egymásra rakjuk őket.
  2. A szobahőmérsékletűre olvasztott vajat, a tejszínt, a tejet, a tojásokat, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjját összekeverjük és a kalácsra csurgatjuk. Úgy, hogy mindenhol érje a tésztát.
  3. Az eperlekvárból egy evőkanál segítségével kis halmokat teszünk bele.
  4. Megvárjuk még a szeletek jól magaukba szívják a folyadékot, majd ízlés szerint teszünk még közé csokoládét és eper szeleteket 🍓.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük 😋.
  6. Mivel ez egy lusta desszert én egy Dr. Oetker Expressz Desszert Öntettel tálaltam, ami tökéletesen passzol hozzá 🔝.

Ami még érdekelhet