Parmezán Rizottó Paradicsom Kompóttal

administrator

Parmezán Rizottó Paradicsom Kompóttal Főétel rizottó, olasz, parmezán, paradicsom, főétel, vacsora European Nyomtatás
Adag: 2 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • Rizottó
  • 5 bögre alaplé
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 bögre rizottórizs
  • 2 ek. vaj
  • 120 g parmezán
  • 1 dl fehérbor
  • petrezselyem (kihagyható)
  • Paradicsom Kompót
  • 1 doboz vegyes paradicsom
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 3 ek. szarvasgombaolaj
  • csipet cukor
  • só, bors, bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS

  1. Felmelegítjük az alaplevet, tartsuk melegen, de nem kell forrnia.
  2. Egy lábasba öntjük az olívaolajat, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a rizst, amit megszórunk szóval sót, 1-2 percig pirítjuk, majd mehet bele a fehérbor.
  4. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a folyadék nagy része el nem párolog.
  5. Ráöntjük az első bögre alaplevet. Folyamatosan kevergetjük, amíg magába nem szívja a rizs a folyadékot, majd mehet rá a következő bögre alaplé, ezt így ismételjük, míg majdnem az összes lé elfogy.
  6. Egyharmad bögrényi alaplevet félreteszünk.
  7. Ha szép krémes állagot kaptunk és a rizs is megpuhult mérsékeljük a lángot és keverjük bele a maradék alaplevet, a vajat és a parmezánt.

 

  1. A nagyobb paradicsomokat kockára, a koktélparadicsom felét pedig félbevágjuk.
  2. Egy kisebb lábosba olívaolajat öntünk és rádobjuk a szeletekre vágott fokhagymát, 2-3 percig folyamatosan kevergetjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a paradicsomokat, egy csipet cukrot, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk aprított bazsalikommal
  4. Közepes lángon 10-15 perc alatt készre főzzük. Ha kész összeforgatjuk a szarvasgomba olajjal és a rizottóval tálaljuk.

MEGJEGYZÉSEK

Keverjünk friss aprított petrezselymet a rizottóba, hogy még frissebbé tegyük.

Ami még érdekelhet