Gorgonzolás Céklás Galette

administrator

Gorgonzolás Céklás Galette

Gorgonzolás Céklás Galette Egyéb kategória céklás, ricottás, galette, őszi recept, sós pite European Nyomtatás
Adag: 6 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • Galette tészta:
  • 200 g finomliszt
  • 100 g vaj
  • 2 ek. víz
  • 1 ek. tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • 1 db tojás
  • Töltelék:
  • 1 db cékla
  • 250 g ricotta
  • 150 g reszelt sajt
  • 50 g gorgonzola
  • 2 db tojás
  • 1 db fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

Galette tészta:

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a sót és összemorzsoljuk a hideg vajjal.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt és a hideg vizet.
  3. Ezután gyorsan összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 30 percre.

Töltelék - Összeállítás:

  1. A céklát sós vízben félig megfőzzük, megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A ricottát a zúzott fokhagymával, a felvert tojásokkal, a reszelt sajttal összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A tésztát alaposan kilisztezett felületen 3-4 mm-es kör formára nyújtjuk.
  4. A ricottás krémet a közepére halmozzuk, úgy, hogy a széleit a töltelékre feltudjuk még hajtani.
  5. A céklaszeleteket a töltelékre pakoljuk és rámorzsoljuk a gorgonzolát. 
  6. A tészta széleit felhajtjuk és megkenjük a tojással.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

MEGJEGYZÉSEK

Szuperül illik balzsamecetes rukkola salátához, de magában is isteni!

Ami még érdekelhet