10 perces Szilvás-Mandulás Sütemény

administrator

10 perces Szilvás-Mandulás Sütemény Édességek sütemény, szilva, mandula, ősz, desszert European Nyomtatás
Adag: 4-6 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 6 db szilva
  • 200 g tönkölybúzaliszt (teljes kiőrlésű),
  • 50 g mandula darálva,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • 100 g nádcukor,
  • 50 g olvasztott vaj,
  • 2 db tojás,
  • 2 dl tej,
  • 1 db citrom,
  • 1 tk. fahéj,

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lisztet, a mandula őrleményt, a sütőport, a citrom reszelt héját és a fahéjat egy tálban összekeverjük.
  2. Egy kézi mixerrel vagy robotképpel a tojásokat a cukorral habosra verjük és hozzáöntjük a folyékony hozzávalókat, elkeverjük.
  3. Ezután több adagban hozzákeverjük a lisztes keveréket és jól eldolgozzuk.
  4. Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük és a felszeletelt szilvákat legyező alakban a tészta a tetejére rakosgatjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben tű próbával kb. 40 perc alatt készre sütjük.

MEGJEGYZÉSEK

Hogy még szebb legyen az illatozó szilvás süteményünk díszíthetjük áfonyával és mandula szeletekkel.

Ami még érdekelhet