Spenótos-Kókusztejes Curry Csirkével

administrator

Spenótos-Kókusztejes Curry Csirkével Főétel egészséges, edéb, vacsi, spenót, csirke, curry, tudatós European Nyomtatás
Adag: 4 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 500 g csirkemell filé
  • 350 g friss spenót
  • 400 ml kókusztej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet nádcukor
  • 2-3 cm gyömbér
  • 1 csipet chili
  • pár csepp citromlé
  • só, bors
  • 1 bögre vegyes barna/vad/jázmin rizs
  • 2 ek. lenmag

ELKÉSZÍTÉS

  1. A kockára vágott csirkemellet kevés zsiradékon átpirítjuk, majd tányérra szedjük és félretesszük.
  2. Az edénybe dobjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és a chilit. Pár perc alatt összepirítjuk.
  4. Mehet rá a spenót, majd miután egy kicsit összefonnyadt ráöntjük a kókusztejet, beletesszük a nádcukrot, ízlés szerint a sót és a borsot. 10 perc alatt összefőzzük.
  5. Ezután az egészet egy botmixerrel krémesre pürésítjük.
  6. Visszatesszük a csirkemell kockákat az edénybe és 5-7 percig főzzük fedővel lefedve.
  7. Végül pár csepp citrom lével ízesítjük.
  8. A rizst a szokásos módon megfőzzük és hozzákeverjük a lenmagot.

MEGJEGYZÉSEK

Mogyoróval, apróra vágott friss spenóttal és morzsolt kecskesajttal megszórva tálaljuk a nagyon zöld csirkés spenótos-kókusztejes currynket.

Ami még érdekelhet