Krémes Puliszka Kakukkfüves Rostonsült Laskagombával

administrator

Krémes Puliszka Kakukkfüves Rostonsült Laskagombával Főétel vegetáriánus, gomba, gyors ebéd, őszi, húsmentes European Nyomtatás
Adag: 2 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 500 g laskagomba
  • 150 g kukoricadara
  • 100 g parmezán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. vaj
  • 9 dl víz
  • zsályalevél, kakukkfű,
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az apróra vágott hagymát egy lábasban kevés zsiradékon ledinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és 3-4 perc alatt átpirítjuk.
  2. Felöntjük a vízzel és egy teáskanál sóval, forralni kezdjük.
  3. Mielőtt felforrna beleöntjük a kukoricadarát.
  4. Sűrű kevergetés mellett 20 percig főzzük, majd beledobjuk az 1 evőkanál vajat és a reszelt parmezánt és készre főzzük. Ha szükséges még sóval ízesítjük.
  5.  Egy serpenyőben felolvasztjuk a 2 evőkanál vajat és ropogósra pirítjuk benne a zsályaleveleket, majd tányérra szedjük.
  6. A laskagombát megtisztítjuk és darabokra szedjük. A serpenyőbe szórjuk a fűszereket és újból felhevítjük a serpenyőt, majd több részletben aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát.
  7. A krémes sajtos puliszkát a fűszeres gombával és a ropogós zsályalevéllel tálaljuk.

Ami még érdekelhet