Fügés Ricottás Focaccia

administrator

Fügés Ricottás Focaccia Receptek füge, ricotta, focaccia, ősz, vacsi, vendégváró European Nyomtatás
Adag: 4-6 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 400 g pizzaliszt
  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt (kihagyható, akkor 500g pizzaliszt)
  • 3 dl meleg víz
  • 6 ek. olívaolaj
  • 30 g friss élesztő
  • 2 tk. só
  • 1 tk. oregánó
  • 1 nagy csipet cukor
  • 4 db füge
  • ricotta
  • rozmaring

ELKÉSZÍTÉS

  1. A vízbe szórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Állni hagyjuk 15 percet.
  3. A lisztet egy nagy tálba összekeverjük a sóval és az oregánóval.
  4. Az egész közepébe öntjük az élesztős vizet, rácsurgatjuk az olívaolajat és kézzel vagy géppel 10 percig dagasztjuk.
  5. Akkor dolgoztunk jól, ha a tészta elválik az edény falától, szép fényes és hólyagos.
  6. Ha túl lágy liszttel, ha pedig az ellenkezője, akkor langyos vízzel korrigáljuk.
  7. Ezután egy olívaolajjal kikent edénybe tesszük a gombócot és letakarva 1 órát kelesztjük.
  8. Amikor a duplájára kelt egy kiolajozott tepsire szedjük és kézzel tetszés szerint formázzuk.
  9. Én ebből az adagból egy 24 cm átmérőjű kerek és egy 20*30 cm-es téglalap alakút csináltam.
  10. Ha megformáztuk, olajas ujjal lyukakat nyomkodunk a tésztába, majd rátesszük a fügeszeleteket és beleszurkáljuk a rozmaringot.
  11. Tetszés szerint kicsit megcsurgatjuk olívaolajjal.
  12. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
  13. Végül miután kicsit lehűlt rákanalazzuk a ricottát és már fogyaszthatjuk is.

MEGJEGYZÉSEK

Tehetünk még rá isteni prosciuttot,. Vagy, ha kicsit vastagabb focacciát sütünk, félbe vágva mortadellával megpakolva elkészíthetjük az olaszok népszerű focaccia szendvicsét 😉

Ami még érdekelhet