Zöldséges Szivárvány Tart

administrator

Zöldséges Szivárvány Tart Főétel zöldséges, sós pite, tart, reggeli, vendégváró, European Nyomtatás
Adag: 4 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 26 cm-s piteformához
  • 1 db friss leveles tészta
  • 1 db padlizsán
  • 1 db zöld cukkini
  • 1 db sárga cukkini (helyette 2-3 db sárgarépa)
  • 100 g fekete erdő sonka
  • 50 g sajt reszelve
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A zöldségeket vékonyra gyaluljuk és sóval, borssal megszórjuk őket.
  2. A piteformát kivajazzuk és beleegyengetjük a leveles tésztánkat, úgy hogy kb. 2 cm-t túllógjon.
  3. A zöldségeket és a sonkát állítva kintről befelé haladva szépen elkezdjük kör alakban váltogatva a leveles tésztára pakolni. ( Ha a padlizsán túl széles lenne vágjuk félbe)
  4. Amint ezzel megvagyunk kézi habverővel összekeverjük a tojást, a tejszínt és a tejfölt.
  5. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  6. Az tojásos keveréket a zöldségekre öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc pirosra sütjük.

MEGJEGYZÉSEK

Senkit ne tévesszen meg a frissen kisült finom illata, hiszen ez a pite akkor tökéletes, ha már nagyjából kihűlt és megdermedt.

Ami még érdekelhet