Besamelles-Spenótos Lasagne

administrator

Besamelles-Spenótos Lasagne Fastfood lasagne, tészta. olasz, legfinomabb, vacsi, ebéd, spenót, European Nyomtatás
Adag: 4 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 9 db spenótos lasagne tészta (pasta nobile - verdi)
  • 100 g spenót
  • 100 g prosciutto
  • 200 g mozzarella
  • 50 g vaj
  • 40 g liszt
  • 500 ml tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csipet szerecsendió
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A fokhagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk.
  2. Kevés olajon pirítani kezdjük, majd rádobjuk a friss spenótot és összefonnyasztjuk.
  3. Egy lábasba tesszük a vajat, felolvasztjuk. Rákanalazzuk a lisztet és kissé megpirítjuk.
  4. Ezután felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk és folyamatos kevergetés mellett krémesre főzzük.
  5. Ha mindkettővel megvagyunk, egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára kanalazunk a besamelből, mehet rá 3 db tésztalap, újra besamel, a spenót , majd a mozzarella 1/3-ad része, és újra a tészta.
  6. Így rétegezzük még kétszer.
  7. A végén a tetejét beterítjük a besamellel, rátesszük a maradék mozzarellát és ráhelyezzük a sonka "rózsákat".
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt a prosciuttot ropogósra a lasagnét pedig tökéletesre sütjük.

MEGJEGYZÉSEK

Sima lasagne tésztával is szuper finom lesz 😉

Ami még érdekelhet