Sütőtökös Kuglóf Török Mogyoróval

administrator

Sütőtökös Kuglóf Török Mogyoróval Édességek őszi, sütőtök, kuglóf, fűszeres, desszert, European Nyomtatás
Adag: 22 cm-s kuglóf forma Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 40 dkg sütőtök
  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50 g olvasztott vaj
  • 2 db tojás
  • 4 ek. víz
  • 6 ek. eritrit
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 2 tk. fahéj
  • 1/2 tk. őrölt szegfűszeg
  • 3 ek. mogyorókrém (Mövenpick)
  • 1 marék török mogyoró
  • 1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS

  1. A puhára sütött sütőtököt felkockázzuk és a vízzel összepürésítjük.
  2. Egy nagyobb keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, az eritritet és a tojásokat, majd kézi mixerrel habosra keverjük.
  3. A liszthez keverjük a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket, majd óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk az egészet.
  4. A tésztamasszát kivajazott kuglóf formába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. A formában hűlni hagyjuk 10 percig, majd késsel körbevágjuk és óvatosan kiborítjuk. Hagyjuk még teljesen kihűl.
  7. Addig a török mogyorót durvára vágjuk és egy serpenyőben átpirítjuk, a mogyorókrémet pedig mikróban felolvasztjuk.
  8. Egy kanál segítségével a kuglóf tetejére csurgatjuk a mogyorókrémet, majd megszórjuk a ropogós mogyoróval a fűszeres desszertünket.

Ami még érdekelhet