Banános-Áfonyás Zabpalacsinta

administrator

Banános-Áfonyás Zabpalacsinta Édességek zabpalacsinta, reggeli, egészséges, gyümölcsös, cukormentes, gluténmentes, laktózmentes European Nyomtatás
Adag: 10-12 db Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 100 g zabpehely/ gluténmentes zabpehely
  • 100 ml növényi tej/ tej
  • 1 db banán
  • 1 db tojás
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 marék áfonya
  • kókuszolaj

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy turmixba vagy smoothie készítőbe beleszórjuk a zabpelyhet, a sütőport és a fehéjat.
  2. Ezután mehet rá a tojás, a banán és a növényi tej/ tej.
  3. Az egészet alaposan összeturmixoljuk, majd egy edénybe kiöntjük és hozzákeverjük az áfonyát.
  4. Kókuszolajjal megkent forró palacsinta sütőbe kanalazunk 2-3 kanállal, úgy, hogy közben mérsékeljük a lángot. Egymás mellett 2 db palacsinta fér el egy normál méretű palacsinta sütőben, így lesz 10-12 db.
  5. Kb. 1-1 perc alatt pirosra sütjük mind két oldalát.

MEGJEGYZÉSEK

Áfonyával, eperrel és kókuszreszelékkel díszítjük. Ha kicsit édesebben szeretjük, édesítsük agavé sziruppal.

Ami még érdekelhet