Medvehagymás Angol Pogácsa

administrator

Medvehagymás Angol Pogácsa Egyéb kategória Medvehagymás Angol Pogácsa European Nyomtatás
Adag: 18-20 db Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 250 g liszt
  • 80 g reszelt sajt
  • 70 g vaj
  • 2 dl kefír
  • 2 tk. sütőpor
  • 1-2 tk. só
  • 1/2 csokor medvehagyma apróra vágva
  • 1 db tojás a kenéshez
  • lenmag

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lisztben keverjük a sót, a sütőport, majd belecsipkedjük a vajat és összemorzsoljuk lisztel.
  2. A morzsás tésztához adjuk hozzá a medvehagymát, a sajtot végül a kefirt.
  3. Tésztát gyúrunk belőle, majd hűtőbe tesszük 30 percre.
  4. Ezután lisztezett felületen 2-3 cm vastagra nyújtjuk és 3-4 cm oldalú háromszög formákra vágjuk.
  5. Tojással megkenjük a tetejét és megszórjuk lenmaggal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

MEGJEGYZÉSEK

Lenmag helyett szórhatunk trappista vagy füstölt sajtot is a tetejére.

Ami még érdekelhet