Sült Fetás Paradicsomos Fusillata

administrator

Sült Fetás Paradicsomos Fusillata Fastfood olasz, pasta, villámgyors, mennyei, paradicsomos, egytálétel European Nyomtatás
Adag: 2 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 200 g feta sajt
  • 300 g durum fusilitta/ durum penne
  • 6 db nagy paradicsom vagy
  • 10-14 db koktélparadicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db salotta hagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • bazsalikom levél

ELKÉSZÍTÉS

  1. A paradicsomokat, és hagymákat összevágjuk (a koktélt nem szükséges) és egy hőálló edénybe dobjuk.
  2. Ezután ráhelyezzük a feta sajtot, amit meglocsolunk bőven olívaolajjal, rádobunk pár bazsalikom levelet és megszórjuk frissen őrölt borssal.
  3. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük.
  4. Ezalatt lobogó sós vízben kifőzzük az előírtak szerint a tésztánkat, majd leszűrjük.
  5. A fetás paradicsomot kivesszük a sütőből és egy fakanál segítségével összetörjük és egy "mártást" készítünk belőle, majd hozzá öntjük a tésztánkat, amivel összeforgatjuk.
  6. A végén friss bazsalikommal díszítjük.

 

Ami még érdekelhet