Gombás-Lencseragu Spenótos Burgonyapürével

administrator

Gombás-Lencseragu Spenótos Burgonyapürével Főétel lencse, gomba, egytálétel, vegetáriánus, fűszeres, zöldséges European Nyomtatás
Adag: 4 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 250 g lencse
  • 500 g gomba
  • 25 g vaj
  • 250 g paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db burgonya
  • 1 zacskó bébi spenót
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 ek. szójaszósz
  • 2 ek. balzsamecet
  • fűszerek ízlés szerint
  • kakukkfű, rozmaring, zsálya,
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lencsét előző éjszaka átmossuk és beáztatjuk .
  2. A burgonyákat megpucoljuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
  3. Egy lábasban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd mehet rá az összevágott fokhagyma.
  4. A hagymákra szórjuk a fűszereket és pár percig pirítjuk.
  5. Beledobjuk a szeletekre vágott gombát és ezt is átpirítjuk.
  6. Ezután mehet bele a lencse, összeforgatjuk.
  7. Beleöntjük a paradicsompürét és egy kevés vizet, majd addig főzzük még a lencse puha nem lesz. Ha megpuhult, fedő nélkül főzzük tovább, hogy elfőzzük a felesleges levet róla és krémes állagot kapjunk (ezt segíthetjük étkezési keményítővel is).
  8. Ízesítjük szójaszósszal és balzsamecettel, ha szükséges még fűszerezzük.
  9. Elkészítjük a burgonya pürét. A megfőtt burgonyához hozzáadjuk a vajat és a langyos tejszínt, egy kevés szerecsendiót és sót, pürésítjük, ha kész hozzá keverjük a friss bébi spenótot.
  10. A gombás lencsét egy tűzálló tálba szedjük, majd a tetejére egyengetjük a spenótos pürénket.
  11. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre, és már tálalhatjuk is

Ami még érdekelhet