Spanyol Hagymaleves Tükörtojásos Kétszersülttel

administrator

Spanyol Hagymaleves Tükörtojásos Kétszersülttel Ősz leves, gyors, ebéd, vacsora, melengető, European Nyomtatás
Adag: 4 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 1,5 l alaplé
  • 6 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 30 g vaj
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 tk. barnacukor
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 tk. őrölt fűszer kömény
  • 2 tk. füstölt pirospaprika
  • 4 szelet teljes kiőrlésű vagy kovászos kenyér
  • 4 db koktélparadicsom
  • 4 db tojás
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük.
  2. A vajat és az olajat egy lábasba tesszük és összehevítjük, majd beledobjuk a hagymaszeleteket.
  3. Alacsony hőfokon karamellizáljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. Fűszerezzük és felöntjük az alaplével és felforraljuk. 
  5. Amíg a leves elkészül a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit olívaolajjal megcsurgatunk, erre helyezzük a félbevágott paradicsommal bedörzsölt kenyérszeleteket, amire óvatosan ráütjük a tojásokat.
  7. 5-7 perc alatt rásütjük a tojásokat a kenyérre, majd kivesszük a sütőből.
  8. A kenyereket félbe vágjuk egy mélytányérba rakjuk és rászedjük az illatos hagymalevest.

 

MEGJEGYZÉSEK

Ha szeretnénk még fokozni az élvezeteket akkor sajtot is reszelhetünk a levesre.

Ami még érdekelhet