Shakshuka – az izraeli lecsó

administrator

Shakshuka – az izraeli lecsó Főétel fűszeres, közel-kelet, reggeli, vacsora, vegetáriánus, zöldséges European Nyomtatás
Adag: 2 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db padlizsán
  • 2 db paradicsom
  • 1 konzerv kockázott paradicsom
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál római kömény
  • 1 tk chilipehely
  • 4-6 db tojás
  • 3 ek olívaolaj
  • friss petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát fél szeletekre vágjuk, a fokhagymát áttörjük, a paprikákat felcsíkozzuk, a padlizsánt,és a paradicsomot kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a fokhagymát, a chilit, a köményport és egy kevés borsot.
  3. Ha már isteni illatok szállnak fel a serpenyőből, akkor jöhet a hagyma, pár perccel után a kaliforniai paprika, majd újabb két perc után a padlizsán és a friss paradicsom.
  4. Magas lángon folyamatosan kevergetjük.
  5. Mehet rá a darabolt konzerv paradicsom és a további fűszerek.
  6.  Addig főzzük amíg egy sűrűbb szaftosabb állagot kapunk.
  7. Ha elkészült az étel, készítsünk négy-hat mélyedést és óvatosan üssük bele a tojásokat. 
  8. Kicsit a széleit takarjuk be a zöldséges alappal és fedjük le az edényt, húzzuk le a tűzről, és hagyjuk így pár percig, hogy a tojás fehérje megfőjön, de a sárgája folyós maradjon.

 

MEGJEGYZÉSEK

Tálaláskor szórjuk meg egy kevés morzsolt kecskesajttal és frissen vágott petrezselyemmel, hiszen így lesz tökéletes a shakshukánk.

Ami még érdekelhet