Ragacsos Sertés Fokhagymás-Gyömbéres POK CHOI-jal

administrator

Ragacsos Sertés Fokhagymás-Gyömbéres POK CHOI-jal Főétel távol-keleti, fűszeres, sertés, rizstészta, csípős European Nyomtatás
Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 500 g sertés tarja/ comb
  • 9 ek szójaszósz
  • 2 tk fokhagyma granulátum
  • 1 tk bors
  • 1 tk fűszerkömény
  • 3 ek édes chili szósz
  • 3 ek ketchup
  • 6 ek méz
  • szezámmag
  • 1 csomag pok choi
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 cm-s gyömbér darab
  • 1 ek szezámolaj
  • 250 g rizstészta

ELKÉSZÍTÉS

RAGACSOS SERTÉS:

  1. A sertés húst közepes darabokra vágjuk, egy hőálló edénybe tesszük és rászórjuk a fűszereket, és 3 evőkanál szójaszószt, majd jól összekeverjük.
  2. 200 °-ra előmelegített sütőben 40 percet sütjük alufóliával letakarva. 
  3. Ameddig puhára sül összekeverjük a ketchupot, az édes chili szószt, a mézet és a maradék szójaszószt.
  4. Kivesszük a sütőből a sertéshúst, levesszük róla az alufóliát és ráöntjük a mézes egyveleget.
  5. Ezután grill sütésen 160 fokon, 10 percenként átkeverve addig sütjük még a szósz besűrűsödik és egy ragacsos állagot nem kapunk. 6. A végén tetszés szerint összeforgatjuk pirított szezámmaggal.

FOKHAGYMÁS-GYÖMBÉRES POK CHOI:

  1.  A pok choit száraira szedjük és alaposan megmossuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, amibe belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért.
  3. Az illatos olajon pár perc alatt megfuttatjuk a pok choit, majd mérsékeljük a lángot alatta és letakarva 5 percet pároljuk.
  4. Végül rácsurgatjuk a szezámolajat.

 

MEGJEGYZÉSEK

Tálaljuk rizstésztával ezt a klassz ragacsos fűszeres fogást!

Ami még érdekelhet