Tárkonyos Lencseleves Füstölt Csülökkel

administrator

Tárkonyos Lencseleves Füstölt Csülökkel Főétel lencseleves, füstölt csülök, leves, téli, őszi, újévi, tartalmas leves, European Nyomtatás
Adag: 4-6
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg füstölt csülök
  • 250 g lencse
  • 2 db gyökér zöldség
  • 2 db répa
  • 1/2 fej zellet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db babérlevél
  • 1 tk petrezselyem zöld
  • 1 tk. tárkony
  • 1 ek. piros paprika
  • tejföl
  • liszt
  • só és bors
  • víz

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lencsét előző este beáztatjuk. 
  2. Előzőleg megfőzzük a füstölt csülköt, aminek a főzőlevét félre tesszük.
  3. Egy lábasban kevés zsiradékon ledinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  4. Hozzákeverjük a megpucolt és összevágott zöldségeket, átforgatjuk.
  5. Ezután belekeverjük a lencsét, a darabokra vágott füstölt csülköt és fűszerezzük.
  6. Felöntjük vízzel és a csülök maradék főzővizével és 45-50 perc alatt készre főzzük.
  7. Közben egy serpenyőben zsiradékon a lisztet kb. 1 perc alatt kevergetve zsemleszínűre pirítjuk, megvárjuk, amíg kihűl, azután a tejföllel simára keverjük.
  8. Egy keveset a forró levesből belemerünk, elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez.
  9. Így főzzük 2-3 percet.
  10. Ha valaki szereti egy kis ecettel még pikánsabbá teheti.

Ami még érdekelhet