Sütőben sült Fűszeres Lencsefőzelék

administrator

Sütőben sült Fűszeres Lencsefőzelék Főétel főzelék, ázsiai, vegetáriánus, újévi kaja, egytálétel European Nyomtatás
Adag: 4 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 500 g lencse
  • 400 g darabolt konzerv paradicsom
  • 140 g sűrített paradicsom
  • 30 g zsír
  • 3 dl tej/kókusztej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. római kömény
  • 1 ek. koriander
  • 1 ek. cayane bors
  • 1 tk. curry
  • 1 csipet chilipehely
  • joghurt
  • só, bors
  • víz

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lencsét előző este beáztatjuk.
  2. Egy lábasban elkészítjük a fűszeres alapot (ha van öntöttvas edényünk egyből készíthetjük benne).
  3. A felolvasztott zsiradékra dobjuk az apróra vágott vöröshagymát, ledinszteljük, majd mehet rá a zúzott fokhagyma és átpirítjuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, néhány percig pirítjuk.
  5. Belekeverjük az aprított paradicsomot és a sűrített paradicsomot, elkeverjük.
  6. A lencsét a fűszeres-paradicsomos alaphoz adjuk.
  7. Belekeverjük a tejet, vagy kókusztejet, és annyi vizet, hogy sűrű, de leveses állagot kapjunk.
  8. Sóval, borssal ízesítjük és ha nem öntött vas lábasba készítettük akkor átöntjük, lehetőleg egy kerámia, de ennek hiányában egy tűzálló edénybe.
  9. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, és lefedve 2,5 órán keresztül sütjük, majd levesszük a fedőt és 180 fokon 30 percig pirítjuk a tetejét.
  10. Ha elkészült egy kis joghurtot keverünk hozzá és így tálaljuk.

MEGJEGYZÉSEK

Ez a szuper fűszeres újévi főzelék naan kenyérrel az igazi;)

Ami még érdekelhet