Rólam

administrator

Minden receptet az oldalamon az emberek, akikkel összehozott az élet és a helyek, amiken megfordultam inspirálták. Olyan családból származom, ahol mindenki szeret a konyhában tevékenykedni és alkotni. Hiszen a „Mi kerül ma az asztalra?” nálunk kardinális kérdésnek számít a családban. Ezért már egészen kiskorom óta sok időt töltöttem a konyhában, hogy segítsek egy-egy fogás elkészítésében, lássam a folyamatokat és megismerjem az ízeket. Hamarosan rájöttem, hogy mennyire élvezem és mennyire boldoggá tesz az, amikor az emberek elégedetten ízlelgetik, amit kifőztem nekik. De nálam az ízeket megelőzte egy hasonlóan fontos dolog, a tálalás.

Nyikos-Janovicz Alexandra vagyok, ételstylist és gasztro tartalom gyártó.

Szülővárosom Mór szintén nagy hatással volt az életstílusom kialakulására. A mai napig imádom ezt a kis várost, nemcsak csodálatos miliője és a sok ottani barát miatt, hanem azért is mert számos tehetséges borász, több remek helyi termelő és megannyi nagyszerű étterem található a településen. Manapság a nem ételstylisztként munkálkodó napjaimat receptek fejlesztésével, alkotásaim megörökítésével és új helyek felfedezésével töltöm.

Az EgyKanállal insta oldalamat 2019-ben indítottam, és ennek köszönhetem, hogy a hobbiból hivatás lett. Az ötlet egy baráti vacsora alkalmával született. Talán arra, hogy mit főztem és milyen bort párosítottam hozzá jobban emlékszem, mint arra, hogy végül mivel sikerült meggyőzniük… de a lényeg, hogy belekezdtem! A blog elnevezésének alapja egy ideológia, amit a nagymamámtól és az édesanyámtól tanultam, miszerint: EgyKanállal – kóstolni kötelező!

Remélem a blog segítségével sikerül átadnom, hogy mi is az amiért én ennyire rajongom, és a bejegyzéseimmel Te is kedvet kapsz ahhoz, hogy kipróbálj új helyeket, ízeket és konyhatechnikákat.

Nagy ölelés,
Szandra