Pulykafasírtos Pita Hummuszal

administrator

Pulykafasírtos Pita Hummuszal Egyéb kategória vacsi, ebéd, streetfood, pulykafasírt, humusz, közel-keleti European Nyomtatás
Adag: 4 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • PULYKAFASÍRT
  • 500 g darált pulykahús,
  • 60 g zabpehelyliszt,
  • 1 db salottahagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 db tojás,
  • 1/2 citrom leve,
  • 1 tk. római kömény,
  • 1 tk. fűszer kömény,
  • 1/2 tk. gyömbér,
  • 1 csipet chili pehely,
  • 1/2 csokor friss petrezselyem zöldje,
  • só, bors
  • HÁZI HUMUSZ
  • 400 g csicseriborsó
  • 1/2 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. joghurt
  • 3 ek. tahini (vagy 3 ek. pirított szezámmag)
  • 1 tk. római kömény
  • EGYÉB HOZZÁVALÓK
  • 8 db kicsi tortilla lap
  • 1 zacskó madársaláta
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db lime
  • kecskesajt

ELKÉSZÍTÉS

PULYKAFASÍRT

  1. A salottahagymát apró kockákra vágjuk. 
  2. A darált pulykahúshoz keverjük a zablisztet, a salottahagymát, a tojást és a fűszereket. Alaposan összekeverjük.
  3. 16 db pin-pong labda nagyságú golyót formálunk belőle. 
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a golyókat és egy kevés zsiradékkal átkenjük őket.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük a fasírtokat. 

HÁZI HUMUSZ

  1. A hozzávalókat egy késes aprítóba öntjük és krémesre pürésítjük.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

  1. A piták mind két oldalát megpirítjuk és félbehajtva félretesszük.
  2. A lapok belsejét megkenjük a humusszal, belepakolunk pár pulykafasírt golyót, megszórjuk a salátával, a vékonyra vágott lilahagymával, rámorzsolunk a kcskesajtból egy keveset és végül pár csepp lime levet csepegtetünk rá.

Ami még érdekelhet