Barackos-Mandulás Galette Édességek barack, pite, galette, gyümölcös, reform European Nyomtatás
Adag: 4-6 fő Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 100 g vaj
  • 3 db kopaszbarack (nektarin)
  • 3 ek. joghurt
  • 3 ek. víz
  • 50 g nádcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1/2 tk. fahéj
  • szeletelt mandula

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lisztből, kockázott vajból, joghurtból, vízből tésztát gyúrunk egy csipet sóval.
  2. Miután összeállt a tészta 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. A barackot felszeleteljük, a nádcukrot összekeverjük a fahéjjal.
  4. A tésztát jól kilisztezett felületen kb. 4mm-es kerek formára nyújtjuk.
  5. A cukor felét a közepére szórjuk, úgy hogy a szélétől elhagyunk annyit, hogy azt a barackra tudjuk majd hajtani.
  6. A cukorra fektetjük a barack szeleteket és megszórjuk a maradék cukorral.
  7. Ezután a tészta szélét felhajtjuk a barackra.
  8. Megkenjük a felvert tojással és rászórjuk a mandula szeleteket.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Ami még érdekelhet