Toszkán Fehérbab Leves

administrator

Toszkán Fehérbab Leves Főétel leves, olasz, ősz, tél, zöldséges, vegetáriánus, European Nyomtatás
Adag: 4 Elkészítés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 2 db fehérbab konzerv (áztatásos változatban 450 g)
  • 2 db nagy sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • 3 db zeller szár
  • 1 zacskó friss spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. rozmaring
  • 1/2 citrom leve
  • 200 ml tejszín 30%-os
  • 1500 ml alaplé/ víz
  • ízlés szerint chili pehely
  • olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A répákat, a hagymákat és a zeller szárat apró kockára vágjuk.
  2. Egy lábasban hevíteni kezdjük az olívaolajat és rádobjuk a vöröshagymát.
  3. Pár percig kevergetjük, majd mehet rá a fokhagyma, átforgatjuk és rádobjuk a többi apróra vágott zöldséget.
  4. Körülbelül 5 percig magas lángon pirítjuk a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk.
  5. Beleszórjuk a rozmaringot, a chili pelyhet és felöntjük az alaplével/vízzel.
  6. Forrástól számítva 5 percig főzzük, majd botmixerrel krémesre mixeljük.
  7. Ezután hozzáadjuk a spenótot, a fehérbabot, pár percig főzzük, még a spenót levelek összefonnyadnak.
  8. Felöntjük a tejszínnel, egyet forralunk rajta végül a citrom levével ízesítjük. 

 

MEGJEGYZÉSEK

Pirított kenyér kockával és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Ami még érdekelhet