Csicseriborsó Fasírt – a legmenőbb húsmentes feltét

administrator

Csicseriborsó Fasírt – a legmenőbb húsmentes feltét Fastfood húsmentes, feltét, vegetáriánus, European Nyomtatás
Adag: 4 Elkészítés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 2 db csicseriborsó konzerv
  • 1 db salottahagyma
  • 2 ek petrezselyem
  • 1 ek tahini
  • 3 ek víz
  • 2 ek liszt
  • 1 tk füstőlt pirospaprika
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk római kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • só, bors ízés szerint

ELKÉSZÍTÉS

  1. A csicseriborsót aprítógéppel finomra daráljuk.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott salottahagymát, a fokhagymát, a lisztet, a fűszereket és a tahinit, szükség szerint a vizet, jól összekeverjük.
  3. 15 percre a hűtőbe tesszük.
  4. Egy evőkanál segítségével kisadagot kanalazunk és gombócot formálunk belőle.
  5. Tetszés szerint zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban pirosra sütjük őket.
  6. Ha a sütőben sütést választanánk az olajos sütés helyett, akkor a gombócokat kenjük át egy kissé olajjal és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre.

MEGJEGYZÉSEK

Menő főzelék feltét, szuper vendégváró, de a legjobb pitában friss zöldségekkel és joghurtos dresszinggel fogyasztani!

Ami még érdekelhet