Lusta Almáspite

administrator

Lusta Almáspite Édességek pite, gyümölcsös, alma, desszert, European Nyomtatás
Adag: 24 cm átmérőjű piteforma Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 225 g liszt
  • 150 g vaj
  • 75 g cukor
  • 4 ek. víz
  • 3 ek barack lekvár
  • 1 tk. fahéj
  • 3 db alma

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, majd hozzáreszeljük a hideg vajat.
  2. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Akár még hideg vízzel is kezet moshatunk előtte, hogy a vaj ne olvadjon meg.
  3. Ha kész a kis tésztagombócunk csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe 30 percre.
  4. Addig szeleteljük fel az almát vékony szeletekre.
  5. A piteformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd a kb. 1/2 cm vékonyra nyújtott tésztát belehelyezzük.
  6. A tészta alját egy villával megszurkáljuk, megkenjük a baracklekvárral és belepakoljuk az almákat.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

 

MEGJEGYZÉSEK

Használhatunk fél barna vagy teljes kiőrlésű tönköly lisztet is. Sós karamellel vagy vanília fagyival tálalva még mennyeibb!

Ami még érdekelhet