Shepherd’s Pie Édesburgonyával

administrator

Shepherd’s Pie Édesburgonyával Főétel egytálétel, ebéd, vacsi, édesburgonyás, húsos, European Nyomtatás
Adag: 4 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg édesburgonya
  • 500 g marha darált hús
  • 50 g vaj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tej
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 bögre borsó
  • 2 szál zeller szár (kihagyható)
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • szerecsendió
  • bors
  • olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az édesburgonyát megpucoljuk, összekockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
  2. Egy mélyebb serpenyőben a forró olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát.
  3. Rádobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és 5 percig pirítjuk.
  4. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott sárga- fehérrépát és zeller szárat, rákanalazzuk a sűrített paradicsomot és felöntjük 2 dl vízzel és puhára főzzük.
  5. Beleszórjuk a rozmaringot, kakukkfüvet és jól elkeverjük. Majd beleöntjük a vörösbort és pár percig forraljuk, hogy elillanjon az alkohol tartalma.
  6. A végén a zöldborsót is hozzáadjuk, és még 5 percig főzzük.
  7. A megfőtt édesburgonyát lecsepegtetjük, áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a langyos tejet, és kézi mixerrel elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval fűszerezzük.
  8. Egy hőálló tálba öntjük a húsos ragut (ha a serpenyő, amit használtunk hőálló, akkor az is megfelel), rákanalazzuk a pürét, és a tetejét egy kanállal elsimítjuk.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

MEGJEGYZÉSEK

Magában is szuperfinom ez az egytálétel, de ha még fokoznátok az ízélményt, akkor ezt szilvabefőttel tegyétek 😉

Ami még érdekelhet