Marokkói Datolya BonBon

administrator

Marokkói Datolya BonBon Édességek energia bonbon, vegán, egészséges, DIY, desszert European Nyomtatás
Adag: 10-14 db Elkészítés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 250 g datolya
  • 150 g mandula
  • 5 db aszalt sárgabarack
  • 3-4 ek. víz
  • 1/2 tk. fahéj
  • 1 csipet kardamom
  • 1 csipet só
  • pisztácia
  • kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS

  1. A datolyát kimagozzuk és 10 percre vízbe áztatjuk.
  2. Egy marék pucolt pisztáciát az aprítóba teszünk és durvára daráljuk, félretesszük.
  3. A mandulát és a fűszereket beleöntjük az aprítóba és ezt is durvára daráljuk, majd hozzáadjuk a megpuhult datolyát, a sárgabarackokat és az egészet alaposan összedaráljuk.
  4. Állagtól függően adjunk hozzá annyi vizet, hogy könnyen kis labdákat tudjunk belőle készíteni.
  5. Ha kigombócoztuk az összeset tegyük 10 percre a hűtőbe, majd tetszés szerint hempergessük a darált pisztáciába vagy a kókuszreszelékbe.

Ami még érdekelhet