Tejszínes Garnélás Tagliatelle

administrator

Tejszínes Garnélás Tagliatelle Főétel pasta, kedvenc, vacsi, romantikus estére, garnéla, házi tészta European Nyomtatás
Adag: 2 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 14-16 db garnéla (tisztítva)
  • 400 g tagliatelle (legjobb a házi vagy friss)
  • 1 fej salotta hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek.olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • friss petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

  1. Két db fokhagymát és egy marék petrezselymet összeaprítunk és a papírtörlővel leitatott garnélához keverjük.
  2. Egy serpenyőbe felolvasztjuk a vajat, majd ha már elég forró rádobjuk a garnélákat. 
  3. 4-5 percig pirítjuk és kiszedjük.
  4. A serpenyőbe öntjük az olívaolajat, beleszórjuk az apróra vágott hagymát és a szeletekre vágott fokhagymát.
  5. Pár percig pirítjuk , majd felöntjük a fehérborral, felforraljuk és mehet rá a tejszín is. Sózzuk, borsot őrlünk rá és levesszük a tűzhelyet alacsony fokozatra, hogy kissé besűrűsödjön.
  6. Közben lábasba egy nagy csipet sóval vizet forralunk és al dentére főzzük benne a tésztát.
  7. Egy merőkanállal félreteszünk a tészta főzővizéből, majd leszűrjük. 
  8. A garnélát visszatesszük a tejszínes mártásba,  ráöntjük a félretett főzővizet, a tagliatellet és az egészet jól átforgatjuk.

MEGJEGYZÉSEK

Parmezán forgáccsal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ami még érdekelhet