Epres-Habos Túrós Kevert Süti

administrator

Epres-Habos Túrós Kevert Süti Édességek tavaszi, desszert, egyszerű, édesség, European Nyomtatás
Adag: 25x20 cm-s tepsihez Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 250 g túró
  • 120 g liszt ( én Szápári félbarna búzalisztet használtam)
  • 80 g puha vaj
  • 80 g cukor
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 tk. vanília őrlémeny
  • 1 citrom reszelt héja
  • 200 ml habtejszín 30%-os
  • 1 nagy marék eper

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy kézi mixer segítségével tojásokat a cukorral és a puha vajjal felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a túrót és a tejfölt.
  2. Ezután több részletben hozzáadagoljuk a lisztelt elkevert sütőport és vanília őrleményt.
  3. A végén pedig belekeverjük a citrom reszelt héját.
  4. Egy kivajazott sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát és 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
  5. Eközben a hideg habtejszínt felverjük a habfixálóval.
  6. Az epreket pedig tetszés szerint feldaraboljuk.
  7. Ha elkészült a süti, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a tetejére kanalazzuk a habot és belenyomkodjuk az eperdarabokat.

Ami még érdekelhet