Zöldséges Hajdinával Töltött Padlizsán

administrator

Zöldséges Hajdinával Töltött Padlizsán Főétel vegán, húsmentes, vacsi, ebéd, zöldséges European Nyomtatás
Adag: 2 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 50 g hajdina
  • 1 db padlizsán
  • 2 db répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 g paradicsom
  • 1 kis poharas vegán joghurt
  • 1 db citrom/ lime
  • 2 ek. vegán majonéz
  • 1 tk. római kömény
  • 1 tk. szárított menta
  • 2 tk. kurkuma
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A hajdinát háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
  2. A padlizsánt félbe vágjuk és rácsosan beirdaljuk, hogy könnyebben kikanalazhassuk a belsejét.
  3. A kikanalazott padlizsánt kicsit összevágjuk és félretesszük. A sárgarépát lereszeljük.
  4. A vöröshagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük.
  5. Amikor már üveges hozzáadjuk a padlizsán belsejét, majd 5 perc után a reszelt répát.
  6. Római köménnyel, 1/2 tk. kurkumával, sóval és borssal ízesítjük  és további 5 percig kevergetve pirítjuk.
  7. Ezután hozzákeverjük a főtt hajdinát összeforgatjuk és a padlizsánba töltjük. 
  8. A fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük, a paradicsomokat félbevágjuk és egy kisebb tepsibe dobjuk, erre rá helyezzük a töltött padlizsánt, alufóliával letakarjuk és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.
  9. Ameddig sül elkészítjük a mártás, ehhez a joghurtot, a majonézt, 1,5 tk. kurkumát, a mentát, pár csepp citrom/lime levet összekeverjük és ízlést szerint megsózzuk. 

MEGJEGYZÉSEK

A mentás dresszinggel megcsurgatva fogyasszuk a krémes fűszeres töltött padlizsánunkat;)

Ami még érdekelhet