Baracklekváros “dobálós” Túrótorta

administrator

Baracklekváros “dobálós” Túrótorta Édességek villámsüti, torta, desszert, túró, baracklekvár European Nyomtatás
Adag: 4 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 250 g rétesliszt,
  • 200 g porcukor,
  • 500 g túró,
  • 25 g vaj + a tortaformához
  • 1 cs. vaníliás cukor,
  • 1/2 cs. sütőpor,
  • 3 dl tej,
  • 2 dl baracklekvár
  • 3 db tojás,
  • 5 ek zsemlemorzsa,
  • 1 csipet só,

ELKÉSZÍTÉS

  1. A túrót villával áttörjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A lisztet a porcukorral, a sütőporral, az 1 csipet sóval elkeverjük és a felét beleöntjük a formába.
  4. Rátesszük az áttört túrót és rákanalazunk a lekvárból.
  5. Rászórjuk a vaníliás cukrot és a zsemlemorzsát, kissé összekeverjük.
  6. A maradék lisztes keveréket is rászórjuk.
  7. A tojásokat összekeverjük a tejjel és a keverékre öntjük. Hurkapálcika segítségével sok kis lyukat szúrunk bele, hogy a tojásos-tejes folyadék jól lefolyjon.
  8. Vajdarabkákkal megszórjuk a tetejét és még pár kanál baracklekvárt kanalazunk rá.
  9. 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.
  10. Várjuk meg még teljesen kihűl, hogy szépen tudjuk szeletelni.

Ami még érdekelhet