Szedres Cheesecake Kocka

administrator

Szedres Cheesecake Kocka Édességek cheese cake, süti, sajttorta, szedres, gyümölcsös, édesség, desszert European Nyomtatás
Adag: 20x24-es tepsihez Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 215 g zabkeksz
  • 100 g vaj
  • 500 g mascarpone
  • 250 g joghurt
  • 2 db tojás
  • 170 g cukrozott sűrített tej
  • 2 marék szeder
  • 3 ek. méz
  • 1 db citrom reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A zabkekszet összetörjük és ráöntjük az olvasztott vajat, jól összeforgatjuk.
  3. Az egészet a tepsi aljában nyomkodjuk és sütőbe tesszük 10 percre, majd kivesszük és hűlni hagyjuk.
  4. A mascarponét, a joghurtot, a sűrített tejet és a tojásokat kézi mixer segítségével összekeverjük, a citrom héját pedig a krémbe reszeljük.
  5. Ezután a mézet és a szedret - kb. 8-10 darab kivételével - botmixerrel pürésítjük.
  6. A mascarponés krémet a zabkekszes alapra öntjük, majd a szederpüréből foltokban tetszőleges mennyiséget a tetejére kanalazunk és egy fogpiszkálóval “kidekoráljuk”.
  7. Rá szórjuk a maradék egész szeder és végül 160 fokon 50-55 perc alatt készre sütjük.
  8. Ha elkészült és kihűlt, minimum 3 órára tegyük hűtőbe.

MEGJEGYZÉSEK

A szeder helyett lehet használni epret, málnát, áfonyát, ribizlit is 🙂

Ami még érdekelhet