Spenótos Ricottával töltött Chonchiglioni Marinara szószban

administrator

Spenótos Ricottával töltött Chonchiglioni Marinara szószban Főétel pasta, olasz, ricotta, paradicsom, marimara szósz, chonchiglioni, tészta, ebéd, vacsora European Nyomtatás
Adag: 2 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 10 db conchiglioni (óriás kagylótészta),
  • 250 g ricotta,
  • 2 marék spenót,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 500 g paradicsom,
  • 8 db bazsalikom levél,
  • 1 nagy csipet cukor,
  • parmezán,
  • olívaolaj,
  • só, bors
  • ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tésztát sós lobogó vízben megfőzzük.
  2. 2 gerezd fokhagymát apróra vágunk és egy mélyebb serpenyőben kevés olívaolajon ledinszteljük, majd rádobjuk az összevágott spenótot, amivel szintén így teszünk.
  3. Sózzuk, borsozzuk és a ricottához keverjük.
  4. A marinara szószhoz a vöröshagymát apró kockára vágjuk és az előző serpenyőben üvegesre dinszteljük.
  5. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és pár percig kevergetjük, majd mehet bele a kockára vágott paradicsom, a bazsalikom és a cukor.
  6. Sózzuk, borsozzuk és lefedve 15 percig főzzük.
  7. Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra. A paradicsomos mártást egy tűzálló tálba öntjük és ráhelyezzük a spenótos ricottával töltött kagylókat, aminek a tetejére parmezánt reszelünk.
  8. A sütőbe toljuk és 15-20perc alatt készre sütjük.

       Buon Appetito!

Ami még érdekelhet