Sült Brokkolikrémleves

administrator

Sült Brokkolikrémleves Főétel brokkoli, krémleves, hideg idő, zöldséges, European Nyomtatás
Adag: 2-4 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 1 nagy fej brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 600 ml víz
  • 150 ml tejszín
  • 1 csipet szerecsendió
  • étkezési keményítő szükség szerint
  • olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A brokkoli rózsáira szedjük a szárát pedig kicsit meghámozzuk és összedaraboljuk.
  3. Az egészet egy tepsire terítjük és mellédobjuk a fokhagymákat. Olívaolajjal megcsurgatjuk és 20 perc alatt készre sütjük (már így egy szuper snack).
  4. Ezalatt az egyik vöröshagymát apróra vágjuk, majd üvegesre dinszteljük.
  5. Egy kevés kivételével mehet rá a sült brokkoli és fokhagyma, amit felöntünk vízzel. Az egészet összeforraljuk, majd fűszerezzük és hozzáöntjük a tejszínt. 
  6. 5 percig főzzük, végül botmixerrel krémesítjük.
  7. A másik hagymát felszeleteljük és kevés zsiradékon lepirítjuk.
  8. A maradék sült brokkolival, sült hagymával és egy kevés tejszínnel megcsurgatva tálaljuk a krémes levesünket.

Ami még érdekelhet