Tépett Chipotle Marhás Taco

administrator

Tépett Chipotle Marhás Taco Főétel mexikói, taco, streetfood, tépett marha, fűszeres, European Nyomtatás
Adag: 4 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • TÉPETT MARHA
  • 1 kg marhanyak
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kk. chipotle paprika
  • 1 kk. fűszer kömény
  • 2 tk. füstölt paprika (sima is jó)
  • 1 tk bors
  • só ízlés szerint
  • GUACAMOLE
  • 2 db érett avokádó
  • 4-5 db koktélparadicsom
  • 1 db lime
  • só, bors
  • EGYÉB
  • 8-10 db kisebb kukorica tortilla
  • 150 g cheddar sajt
  • 1 db érett mango
  • 1 zacskó friss káposzta saláta mix
  • 1 zacskó natúr nachos
  • salsa szósz (lehet házi is)
  • chili szósz
  • mayo szósz

ELKÉSZÍTÉS

TÉPETT MARHA

  1. A marhanyakat 3-4 darabra vágjuk, ha szükséges kicsit megtisztítjuk.
  2. A fűszereket, a zúzott fokhagymát összekeverjük az olajjal és bedörzsöljük vele a marhát.
  3. A vöröshagymát összevágjuk és egy hőálló tálba dobjuk, erre rátesszük a húst és lefedjük.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben min. 3 órát sütjük.
  5. Ezután kivesszük és két villa segítségével szálaira bontjuk a húst. 
  6. A sütőt 200 fokra melegítjük és 20-30 perc alatt rápirítunk a tépett marhára.

GUACAMOLE

  1. Az avokádót egy villával összetörjük. (Botmixerrel is csinálhatod)
  2. Csepegtetünk bele lime levet, sózzuk borsozzuk, és összekeverjük az apróra vágott paradicsommal.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

  1. A tortillák mindkét oldalát megpirítjuk, a közepébe szórunk a reszelt sajtból és félretesszük.
  2. Ezután mehet rá egy kevés saláta keverék, a szaftos fűszeres tépett marhanyak, megcsurgatjuk tetszés szerint a szószokkal és a tetejére szórunk az apróra vágott mangóból. 
  3. Nachossal, guacamoléval és salsával tálaljuk!

Ami még érdekelhet