Lazacos Cukkinis Farfelle

administrator

Lazacos Cukkinis Farfelle Egyéb kategória pasta, farfelle, lazac, cukkini, ebéd, vacsi European Nyomtatás
Adag: 2-3 Elkészítés: Sütés:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 1db cukkini,
  • 500g farfelle,
  • 450g lazac filé,
  • 2dl tejszín,
  • 1db citrom,
  • parmezán,
  • kapor,
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lazacot megtisztítjuk és közepes darabokra vágjuk.
  2. Meglocsoljuk citrommal, sózzuk és kevés olívaolajon megsütjük.
  3. Ha kész kiszedjük egy tányérra.
  4. A cukkinit julienre gyaluljuk és a halhoz használt serpenyőben kissé átpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel.
  5. Sózzuk, borsozzuk, kaporral fűszerezzük és belereszelünk egy kevés citromhéjat.
  6. Az egészet felforraljuk, hogy besűrűsödjön.
  7. Közben a tésztát sós lobogó vízben 8-9 perc alatt al dentére főzzük.
  8. Ha kifőtt, leszűrjük, úgy hogy a cukkinis kapros mártáshoz is teszünk 3-4 evőkanállal a főzővízből.
  9. A farfellét a cukkinis tejszínes mártásra öntjük, rádobjuk a lazac darabokat és az egészet összeforgatjuk.
  10. Parmezán forgáccsal a tetején tálaljuk.

Ami még érdekelhet